Home » Houtpellets kopen

Houtpellets kopen

Houtpellets kopen 25 maart 2023

De Hot Air heaters van B-Max en Pasqualicchio zijn pellet gestookte luchtverwarmers. In korte tijd wordt een grote hoeveelheid warme lucht in de ruimte verspreid. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van evenementenhallen, tenten, loodsen, magazijnen, kassen etc.. En in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen bespaart u alleen al op de brandstof bijna 50%!! Een ander voordeel is dat onze luchtheaters een droge aangename warmte produceren. Dus geen condensvorming in uw pand!

Houtpellets zijn kleine, gecomprimeerde houten korrels die worden gebruikt als brandstof voor verwarmings- en energieopwekkingsdoeleinden. In deze blog bespreken we de voordelen van houtpellets als duurzame brandstof en waarom ze een goed alternatief kunnen zijn voor fossiele brandstoffen.

  1. Duurzaamheid

Houtpellets worden gemaakt van houtafval, zoals zaagsel, houtsnippers en takken die anders zouden worden weggegooid. Door deze afvalproducten te gebruiken als brandstof, wordt er minder afval geproduceerd en wordt het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd. Hierdoor zijn houtpellets een duurzame en milieuvriendelijke brandstof.

  1. CO2-neutraal

Houtpellets zijn CO2-neutraal, wat betekent dat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de verbranding van houtpellets gelijk is aan de hoeveelheid CO2 die door de boom tijdens zijn groei uit de atmosfeer is opgenomen. Hierdoor dragen houtpellets niet bij aan de opwarming van de aarde en zijn ze een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen.

  1. Lage emissies

Houtpellets hebben ook lage emissies in vergelijking met fossiele brandstoffen. Dit komt omdat ze een hoog verbrandingsrendement hebben en een lage vochtigheidsgraad. Hierdoor wordt er minder rook en fijnstof geproduceerd bij de verbranding van houtpellets, wat beter is voor de luchtkwaliteit en de gezondheid.

  1. Kostenbesparend

Houtpellets zijn ook kostenbesparend in vergelijking met fossiele brandstoffen. Hoewel de initiële kosten van een pelletkachel of pellet CV-installatie hoger kunnen zijn dan traditionele verwarmingssystemen, zijn de kosten van brandstof lager en is de levensduur van het systeem langer. Hierdoor kunnen de totale kosten op de lange termijn lager zijn.

  1. Beschikbaarheid

Houtpellets zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij lokale leveranciers en online. Hierdoor zijn ze een gemakkelijk toegankelijke brandstof, zonder afhankelijk te zijn van geïmporteerde fossiele brandstoffen.

Share this page