Home » Pelletkachel kopen

Pelletkachel kopen

Pelletkachel kopen 25 maart 2023

Regelmatig krijgen we de vraag ‘Waarom doen jullie zo weinig met pelletkachels?’. Waarom besteden we dan niet meer aandacht aan de pelletkachel als alternatief voor je cv-ketel?

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel lijkt een beetje op een houtkachel, alleen worden er pellets gebruikt in plaats van blokken hout. Pellets zijn geperste houtkorrels. Met een pelletkachel kan je één ruimte verwarmen, meestal de woonkamer.

Om je hele huis te verwarmen kan je een pelletkachel-cv gebruiken die dan aangesloten is op je radiatoren. De reservoir van de pelletkachel moet regelmatig bijgevuld worden met pellets. Een automatisch systeem doseert en brengt de pellets naar de plek waar het verbrand wordt. De pelletkachel is aangesloten op een ventilator die de rookgassen en het vrijgekomen fijnstof via een pijp of schoorsteen naar buiten afvoert. Voor meer informatie over de duurzaamheid van pellets, kosten en besparingen.

De voor- en nadelen van een pelletkachel

VoordelenNadelen
BetaalbaarGeen aardgas nodig en minder vervuilend dan aardgas.Je kan een slecht geïsoleerd huis met een pelletkachel goed verwarmen voor een redelijke prijs.Met het verbranden van de pellets komt fijnstof* vrij. In grotere hoeveelheden is dit slecht voor je gezondheid en voor het milieu. Flinke capaciteit aan (droge) opslag nodig. Reservoir regelmatig bijvullen. Bomen moeten gekapt worden om pellets van te kunnen maken.

*Pelletkachels stoten minder fijnstof uit dan houtkachels.

Share this page